Hvordan overfører jeg transportutgifter til en arbeidsseddel?

Hvis du har en integrasjon med et flåtestyringsprogram i din Minuba kan du enkelt overføre kjørslene til arbeidsseddelens materialeregistrering.

Oppsetning

Før du kan gjøre om kjørslene til utgifter må du først opprette et materiale som tilsvarer kjørselsutgiften. Det må gjøres av en bruker med administratorrettigheter. Du kan lese om hvordan man oppretter egne materialer her.

Merk at kilometerne blir omgjort til antall i materialeregistrering, så «Kostnad» og «Pris» må være per kilometer. Hvis kunden ikke skal betale for kjørsel kan du sette prisen som 0 kr.

Når det er gjort skal du inn i flåtestyringsinnstillinger og velge materialet du nettopp har opprettet. For å gjøre det, gå til Administrasjon > Valgfrie moduler > Flåtestyring.

Under feltet for API-nøkkel er det et søkefelt for materialer. Søk etter materialet for kjøreutgifter her. Merk at du kun kan bruke egne materialer her. Når du har funnet materialet er du klar til å registrere kjørsler som utgifter.

Overføring til arbeidsseddel

For å se registrerte kjørsler hentet fra flåtestyringssystemet ditt, gå inn i «Min tid» og velg den gjeldende medarbeideren fra nedtrekksmenyen.

Kjørsler markert i blått og med et pilikon ved siden av er kjørsler som ennå ikke er overført til en arbeidsseddel. Hvis du trykker på ikonet vil et popup-vindu vises hvor du kan søke etter ordren registreringen skal overføres til.

Når du har valgt en ordre og trykket OK, vil kjørselen markeres i hvitt, og en materialelinje opprettes i materialeregistreringen i den valgte ordren.

Ytterligere endringer i kjørsel-registreringen bør utføres i arbeidsseddelen.

Vi har nå gått gjennom hvordan du setter opp og behandler kjørsler somm kostnader. Vi håper dette vil hjelpe deg med å få enda bedre oversikt over dine utgifter og fakturering. God fornøyelse!