Hvordan registrere materialer i arbeidsseddelen

Å registrere materialer i arbeidsseddelen er raskt og enkelt. Du kan registrere egne materialer, eller hente de fra grossistkataloger. Når du har et materialeregister å registrere fra, kan du legge de til i materialeregistreringen i arbeidsseddelen. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan man gjør det.

Så lett registrerer du materialer på arbeidsseddelen

Når du har godkjent ordren din og er kommet til arbeidsseddelen kan du begynne å legge til materialer. Under Snarveier trykker du på overskriften «Materialeregistrering». Du kan selvsagt også scrolle ned på siden til du kommer dit.

Materialeregistreringen ser sånn ut:

For å legge til materialer, må du først trykke på feltet markert i gult. Du kan søke på tall eller tekst for å finne det riktige materialet. I skjermbildet under ville man kunne skrive «Solar» inn i søkefeltet for å vise alle varer fra Solar.

Når du har funnet materialet du vil legge til, kan du velge antall. Når varenummer og antall er markert i gult, betyr det at endringene du har gjort ikke er lagret ennå. Det vil du også se på diskett-ikonet under handlinger, som blir rødt ved ulagrede endringer.  Husk å alltid lagre endringer du vil beholde!

 

Avanserte innstillinger i Materialeregistreringen

Det er også en rekke avanserte innstillinger du kan gjøre i Materialeregistreringen. For å se de forskjellige alternativene må du trykke på de tre vannrette linjene ved siden av Total.

Velg felt – åpner en dialogboks hvor du kan velge hvilke felter tabellen skal vise/skjule

Bytt til skannermodus – lar deg bruke skanner til å registrere materialer

Konsolider linjer – sammenslåing av linjer. Åpner dialogboks hvor du kan velge kriterier for sammenslåing av linjer, og om det skal utføres på valgte eller alle linjer.

Sett avanse på linjer – åpner dialogboks hvor du kan skrive avanse i prosent som vil legges til valgte eller alle linjer.

Sett rabatt på linjer – åpner dialogboks hvor du kan skrive rabatt i prosent som vil legges til valgte eller alle linjer.

Flytt linjer til arbeidsseddel – åpner dialogboks som lar deg flytte linjer fra Materialeregistreringen og Registrerte timer til en annen arbeidsseddel/ekstraarbeid.

Slett materialer – lar deg slette alle eller valgte materialer.