Hvordan sende en delfaktura

Når du skal fakturere en kunde, har du flere muligheter. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan du kan delfakturere kunden.

Utvalgte linjer

Du kan velge hvilke linjer det er du vil fakturere kunden. Det gjør at du vet nøyaktig hvilke materialelinjer det er du har fakturert for. For å gjøre det kan du sette hake ved de linjene du vil fakturere. Du kan filtrere materialelinjene etter dato ved å velge dato fra kalenderen.

Når du har valgt linjene du vil fakturere og sagt OK, vil en dialogboks vises hvor du vil bli spurt om du vil opprette et nytt fakturautkast.

Velger du å opprette et nytt fakturautkast vil du senere få vist samme dialogboks som sist hvor du blir spurt om hvordan du ønsker å fakturere. Velger du ikke å opprette et nytt fakturautkast, må du opprette et på et senere tidspunkt.

Når du har valgt vil du bli med tatt med til fakturautkastet ditt med linjene du har valgt. Hvis du vil konsolidere linjene på fakturaen, kan du lese hvordan du gjør det her. Når du er ferdig med eventuelle endringer i fakturaen er den klar til å sendes til kunden.

Delfakturering

Du kan også velge å delfakturere kunden. Det vil si at du kan skrive inn beløpet eller prosentandelen du ønsker å fakturere kunden. Denne typen fakturering har kun én fakturalinje, og du kan skrive beskrivelsen for fakturalinja direkte i dialogboksen.

Fakturautkastet ser sånn ut når du har fylt inn ønsket faktureringsbeløp og trykket OK.

Hvis du fortsatt har ufakturerte beløp liggende på arbeidsseddelen vil systemet spørre deg om å opprette et nytt fakturautkast.

Vi har nå gått gjennom hvordan man kan delfakturere i Minuba.